Un student a inventat panouri ce nu au nevoie lumina directa de la soare

Energia solară se dovedește a fi viitorul pentru generarea de energie curată. Cu toate acestea, are propriul său set de dezavantaje. Pe lângă faptul că este costisitor de implementat, se bazează puternic pe locurile în care este soare amplu și chiar și o zi înnorată poate ruina procesul de generare a energiei.

Cu toate acestea, acum un inginer din Filipine a dezvoltat un nou tip de panou solar care nu are nevoie de lumina soarelui pentru a genera electricitate. Cel puțin nu direct. 

Dezvoltate de Carvey Ehren Maigue, student la Universitatea Mapua din Filipine, noile panouri solare (numite AuRES) sunt concepute pentru a se hrăni cu razele UV ale soarelui — ceva ce nici măcar zilele dense înnorate nu pot bloca. 

Pentru a crea acest lucru, el a folosit particule luminiscente din deșeurile de fructe și legume. Acestea sunt aceleași particule care absorb razele UV ale soarelui pentru a le transforma în lumină vizibilă. Filmul transformă astfel razele în lumină vizibilă care este folosită pentru a genera electricitate. 

Aceste panouri solare sunt în prezent în stadiul de prototip și sunt create într-un panou de 3 pe 2 picioare care este instalat pe fereastra apartamentului lui Maigue. Este capabil să genereze suficientă energie electrică pentru a încărca două telefoane în fiecare zi. 

Filmul este flexibil, realizat din rășină și poate fi folosit pentru diverse aplicații — pe haine pentru a alimenta gadgeturile de fitness sau pentru a crea panouri de o varietate de dimensiuni și forme. Iterațiile extinse ale acestui lucru ar putea fi capabile să alimenteze clădirile, potrivit Maigue. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *