Lista instalatorilor validați în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice, care au semnat contractele de participare in vederea decontarii cu AFM

Lista poate fi accesata consultand acest document de pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM)

https://afm.ro/main/programe/sisteme_fotovoltaice/2022/lista_instalatori_contracte_semnate-2022_05_05.pdf

Administraţia Fondului pentru Mediu a organizat, în perioada 15 noiembrie – 16 decembrie 2021, o sesiune de înscriere pentru validarea instalatorilor în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională, conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Scopul programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în sistemul energetic naţional.

“Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se va realiza prin intermediul instalatorilor. După aprobarea ghidului de finanţare pentru anul acesta, vom anunţa data de la care persoanele fizice se vor putea prezenta la instalatori în vederea înscrierii în program”, a declarat la momentul anuntarii inscrierii, preşedintele AFM, Lorand-Arpad Fulop.

Criteriile de eligibilitate pentru validarea instalatorului, conţinutul dosarului de validare şi alte informaţii privind depunerea dosarului de validare au fost anuntati în Ghidul de finanţare aprobat prin Ordinul nr. 1287/2018, cu modificările şi completările ulterioare, disponibil pe site-ul www.afm.ro, la secţiunea Programe de finanţare – Sisteme fotovoltaice.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *