Panouri fotovoltaice. Ce acte iti trebuie pentru a accesa fonduri de la stat

Statul subvenţionează cu 20.000 de lei persoanele fizice care doresc să îşi monteze panouri fotovoltaice acasă. Reprezintă până la 90% din valoarea totală a unui astfel de sistem, iar restul de 10% trebuie plătit de către beneficiarul sistemului.

„Se pot bucura undeva la 30.000 de proprietari de imobile, 30.000-35.000, depinde de valoare solicitată la nivel naţional în cadrul programului”, spune Cornel Brezuică, președintele Administrației Fondului pentru Mediu.

Pentru obţinerea celor 20.000 lei de la stat beneficiarul trebuie să meargă la un instalator validat de Administraţia Fondului de Mediu, pentru înscriere, cu următoarele documente: cerere de finanţare tehnoredactată, copia actului de identitate, extrasul de Carte Funciară nu mai vechi de 30 zile, rezultat pentru dreptul de proprietate, şi dovezi că nu are restanţe la taxe şi impozite.

Apoi mai trebuie făcut un singur pas.

Cornel Brezuică, preşedinte Administraţia Fondului pentru Mediu: „În termen de 90 de zile trebuie să obţină un acord de la furnizorul-distribuitorul de energie electrică, după aceea urmeză montajul”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *