camp panouri solare

Jumătate dintre proiectele solare planificate la nivel mondial în 2022 sunt în pericol din cauza costurilor în creștere

camp panouri solare

Un nou raport a avertizat că mai mult de jumătate din cei 90 GW de proiecte solare la scară largă planificate pentru dezvoltare anul viitor ar putea fi amânate sau chiar anulate, din cauza unei combinații de blocaje în lanțul de aprovizionare și creșterea prețurilor.

Rystad Energy estimează că un total de 50 de gigawați de proiecte solare mari, sau 56% din conducta mondială din 2022 sunt în pericol, deoarece costul modulelor solare fotovoltaice a crescut până la 0,28 USD per watt de vârf (Wp) în a doua jumătate. din 2021 – cele mai înalte niveluri din 2017.

„Industria solară de utilități se confruntă cu una dintre cele mai grele provocări ale sale cu doar câteva zile înainte de COP26″, a declarat David Dixon, analist senior în surse regenerabile la Rystad Energy. „Nu se așteaptă ca blocajele actuale să fie atenuate în următoarele 12 luni, ceea ce înseamnă că dezvoltatorii și cumpărătorii vor trebui să decidă dacă își reduc marjele, întârzie proiectele sau măresc prețurile de preluare pentru a închide proiectele.”

Numai în transportul maritim, Rystad spune că a existat o creștere de aproape 500% a prețurilor de la 0,005 USD per Wp în septembrie 2019 la 0,03 USD pe Wp în octombrie 2021, ducându-le de la o treime din totalul investițiilor de investiții ale proiectului la cel mai mare articol al costul unui proiect.

Combinate, creșterile de preț au dus la creșterea costului nivelat al energiei electrice (LCOE) pentru diferite dimensiuni de centrale cu între 10 și 15%, a spus Rystad, lăsând unii dezvoltatori de proiecte nevoiți să absoarbă ei înșiși costurile adăugate.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *